Σχετικά


Είμαι ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών και όπως οι περισσότεροι στην ηλικία μου, άνεργος. Σαν φοιτητής ξεκίνησα να μαγειρεύω από ανάγκη, αλλά χωρίς να τα καταλάβω εξελίχθηκε σε κάτι πολύ περισσότερο. Το φαγητό για εμένα δεν είναι μόνο θέμα επιβίωσης. Ικανοποιεί την ανάγκη μου για δημιουργία, είναι ένας τρόπος να περνάω καλά με φίλους, μου δίνει την δυνατότητα να γνωρίσω, μέσα από τις γεύσεις και τις μυρωδιές, μέρη που δεν θα δω ποτέ από κοντά.

Η φιλοσοφία μου, ειδικά στο φαγητό, είναι η κατανόηση των διεργασιών που γίνονται κατά την παρασκευή του. Το διαδικτύο δίνει πρόσβαση σε πληροφορίες από όλο τον κόσμο, πραγματικές πληροφορίες, όχι ψεύτικες πληροφορίες και "δήθεν" μυστικά.

Με την βοήθεια του διαδικτύου και φίλων από όλο τον κόσμο έμαθα να μαγειρεύω, να φτιάχνω ψωμί, τυρί, παστά, μπύρα. Αυτό που με εξέπληξε είναι η ποιότητα που έχουν τα σπιτικά προϊόντα, κατά πολύ ανώτερη των εμπορικών, η ευκολία τους αλλά και η τεράστια διαφορά στο κόστος, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμένα αλλά και για πολύ κόσμο τον τελευταίο καιρό.

Γι αυτό ξεκίνησα αυτό το blog, για να μοιραστώ ό,τι γνωρίζω πάνω στο ψωμί, δηλαδή τις λίγες τεχνικές που χρειάζεται και να παρουσιάσω το πόσο εύκολο και ικανοποιητικό για όλες τις αισθήσεις, μπορεί να είναι το αποτέλεσμα.

- Κώστας